Ainekset:

 

  3 Keltuaista 

1dl Sokeria

 

2dl Kevytvispiä

 

 250g Maitorahkaa

 

 2-3dl Mansikkasurvosta

 

 1tl Vaniljasokeria

 

 

 Mansikkamelba:

 

 2dl Mansikkasurvosta

 

 2tl Limemehua

 

 

 1tl Vaniljasokeria

 

 

 

 

Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka. Soseuta mansikkasurvos sauvasekoittimella tasaiseksi. Yhdistä kaikki ainekset varovasti sekoittaen, mausta vaniljasokerilla. Kaada seos kakku- tai jäädykevuokaan. Anna jäätyä pakastimessa mielellään seuraavaan päivään tai ainakin useita tunteja.

 

 

 

 

Ota jäädyke sulamaan noin 20min. ennen tarjoilua. Kumoa lautaselle (irtoaa vuoasta helpommin kun upotat sen ensin kuumaan veteen) ja koristele mansikkamelballa.

 

 

 

 

 Jäädykkeen alkuperäisen ohjeen löydät täältä .