200g Härän ulkofilepihvi (6viikkoa mureutettu)

 Apetit valkosipulikermaperunoita

 Valkosipulivoita

 Höyrytettyä porkkanaa ja parsakaalia

 

 

Valmista valkosipulivoi mielellään edellisenä iltana, tai ainakin jo aamulla:

 

100g Pehmeää voita

 4 Valkosipulinkynttä

 Valkosipulijauhetta

 Nokare Philadelphia valkosipuli & yrtit -tuorejuustoa

 

Sekoita ainekset keskenään ja muotoile foliolle tai leivinpaperille pötkylä, kääräise tiukaksi paketiksi ja laita pakkaseen muutamaksi tunniksi. Ota pehmenemään n. 15min. ennen tarjoilua.

 Laita perunat uuniin pussin ohjeen mukaan. Paloittele porkkanat ja parsakaalit ja höyrytä puolikypsiksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vesitilkkasessa.

Puolisen tuntia huoneenlämmössä lämmenneet pihvit voi paistella juuri kun perunat ovat kypsiä, jos haluat medium-pihvin, paista sitä kuumahkolla pannulla n.1,5min, kypsää pihviä taas puolet kauemmin (paistoaika ohjeellinen, riippuu pihvin paksuudesta) molemmilta puolilta. Mausta juuri paistunut pinta esim. mustapippurilla tai grillimausteseoksella ja suolalla.

Annostele pihvi, perunat ja kasvikset lautaselle sekä siivu valkosipulivoita pihvin päälle.

Nauti ateria hyvän seuran ja punaviinin kera.