Huom! Vuoan halkaisija 24cm tässä ohjeessa!

Pohja:

250 g Domino-keksejä täytteineen (esim. minttu Dominoita)

100 g Sulatettua rasvaa

Laita keksit vahvaan pussiin ja murskaa ne kaulimen avulla. Sulata rasva ja yhdistä pohjan aineet keskenään, sekoita tasaiseksi massaksi. Painele pohja irtopohjavuoan pohjalle. Pohjalle voit laittaa pohjan kokoisen leivinpaperin palan. Tai voit koota kakun tarjoiluastille suoraan käyttämällä vain vuoan laitoja. 

Täyte:

10 Liivatelehteä

400 g Valkoista suklaata

1 dl Sokeria

4 Kananmunaa

4 dl Kermaa

400 g Maustamatonta tuorejuustoa

 Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Vaahdota kerma. Sekoita juusto ja suklaa (kädenlämpöiseksi jäähdytetty) keskenään ja lisää joukkoon vaahdot varovasti sekoittaen. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Purista ylimääräinen vesi pois lehdistä. Kiehauta mikrossa tilkkanen (n. puoli desiä) vettä ja liuota lehdet kuumaan veteen. Sekoita hyvin ja anna samalla hiukan jäähtyä. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita massaa kokoajan liivatteen lisäyksen aikana. Kaada täyte pohjan päälle. Hyydytä kakkua kylmässä mieluiten seuraavaan päivään, joko jääkaapissa tai sen voi laittaa myös pakastimeen, jossa se jähmettyy parissa tunnissa.

Tämän kakun tein tyttäreni ristiäisiin. Koristeltu kermavaahtoruusukkeilla sekä ”nonparelli”sydämillä. Nimi on tehty marsipaanisydämelle valkoisella sokerikuorrutteella.

Toinen vaihtoehto koristelulle on mansikkakiille:

4dl Mansikoita

2tl Limemehua

4 Liivatelehteä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5min. Soseuta mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Kuumenna n. puoli desiä vettä kattilassa ja sekoita liotetut liivatelehdet siihen. Kaada seos kuumana mansikkasoseeseen koko ajan sekoittaen. Levitä hiukan hyytyneen juustokakun päälle ja anna jähmettyä kylmässä.